Saturday, 18-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


svxpti8m, 2017-11-18
wh0cd1487994 biaxin inderal avodart buy anafranil advair seroquel xr cost furosemide
y25menke, 2017-11-18
wh0cd1487994 10 mg prednisone 10 mg prednisone http://prednisone03. us. org sildenafil sildenafil http://sildenafil03. us. com allopurinol...
l590ndkb, 2017-11-18
wh0cd1516845 water pill triamterene hctz abilify order levaquin online allopurinol cymbalta generic azithromycin z-pak atarax 25mg cipro tablets...

Парното може да поскъпне с 4-5% от януари, ако МС приеме нова наредба

 -

Парното може да поскъпне с 4-5% от  януари, ако МС приеме нова наредба

До 4-5 % може да поскъпне парното от Нова година, ако утре Министерският съвет приеме новата наредба за цените на природния газ и тя влезе в сила до края на годината. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Ако това не се случи абонатите на парно отопление могат да преживеят шок от двойно по-голямо увеличение в цените на топлоенергията през отоплителния сезон. 


Към момента разчетите на Комисията показват, че парното трябва поскъпне с около 10 процента от януари заради предложеното повишение в цената на природния газ с 15,6 на сто. Ако обаче новата наредба за цените на горивото влезе в сила до края на годината, регулаторът ще може сведе драстично скока в цената на топлото, обясни Семерджиев.


„Толкова минимално, че да могат хората да го понесат, без да има проблем за тях. Аз имам предвид под минимално поскъпване то да е с не повече от 4-5 процента”, обясни Семерджиев.


Търсят се възможности за омекотяване на януарския ценови шок в случай че новата наредба не бъде приета до края на месеца. В този случай обаче поскъпването на парното ще се доближи до предварителните разчети за 9-10 процентен скок.


От топлофикациите обаче не са доволни дори и на това поскъпване. Заместник-шефът на столичното парно Стоян Цветанов съобщи, че ако топлото в София скочи с предвидените 9 процента от януари, то дружеството ще натрупа над 60 милиона лева загуби за следващата година. По думите му повече от 230 милиона лева са дълговете на абонатите към „Топлофикация-София”, а новите съдебни дела с потребителите са около 8000 за тази година. Старите са около 36000. Цветанов обясни, че в повечето случаи дружеството ги печели.
Тази страница е видяна 3456 пъти.

Начало /  /  / Парното може да поскъпне с 4-5% от януари, ако МС приеме нова наредба