Monday, 23-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Акумулатори на топлина

Акумулатор – съхранение на енергия

Всеки акумулатор може да съхрани точно определен обем енергия в зависимост от две неща:

- От вида на материалната субстанция съхраняваща енергията

- От неговите топлинни характеристик

Под топлинни характеристики ще разбираме специфична топлина

“C”, максимална температура на материалната субстанция. Обемен съд в който се акумулира енергия е акумулатор.

Тъй щато слънчевата енергия използва основно два вида топлоносител:

- Въздух – препоръчително е материалната субстанция да бъде

керамична (във въздушните системи керамика, която неотделя прах). Обикновенно е печена глина от рода на масивните тухли или керамични сфери най-често порцеланови. Мног често се ползва и стъкло (стъклени топчета). Това са елементи от големи системи за акумулация на топлина. Причината да използваме керамика е тази, че „С” е много високо, керамиката е неразрушима удржа на високи температури, лесно се оформя, изработват се малки елементи от нея. Това е причината често да се наричат обемни акумулатори и обемни регенератори.

Прилики:

Регенератор и рекуператор – акумулатор на топлина, препредаващ топлината от деин на друг флуид (флуидите може да са еднакви, а може и да са различни).

Разлики:

Рекуператор – осъщуствява топлообмен през преграда в едно и също реално време, т.е. регенерация означава от едната страна флуид, от другата страна флуид и преминава през стената (нарича се рекуперация).

Регенератор – пренася топлината в две различни времена, но в един и същи обем, като м/у двете времена топлината се акумулира или отдава (нарича се регенерация).

KA – коеф. на акумулация
Тази страница е видяна 13440 пъти.

Начало /  / Акумулатори на топлина