Monday, 23-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Вятърна енергия

 

Вятърна енергия

1. Теоритични постановки - w=0m/s (точка на заприщване)

Скоростта в точката на заприщване се е превърнала в налягане. Думата вятър означава преместване на въздушни маси от една до друга точка в пространството с определена скорост на движение.Счита се че нормалната атмосфера в която действат силите на триене и въздуха е с приемливи параметри (плътност ) се намира във височина до 500м от твърдата повърхност ана земята от които ка използваеми 100м (за села).Вятъра се характеризира с непрекъсната промяна на посоката, промяна на скоростта, промяна на турболентност.

2. Вятъра като ресурс – теоретична постанвока за движението на въздушните вмаси и се разглежда предимно от метеорологична гледна точка. Розата на ветровете трябва да се познава добре. Тя е изходна техническа х-тика.

- Технически потенциал на вятъра – възможността вятъра да се използва за енергийни цели.

- Икономически потенциал – трябва да определи икономическият смисъл от използването на вятъра като ресурс. По-голямо значение има екологичният потенциал и смисъл от използване на вятъра.Критерии за използване на вятъра:

- трябва свободен достъп до движещата се въздушна маса. Трябва да се монтира на място където има свободно пространство и несмутени въздушни течения.
Тази страница е видяна 4840 пъти.

Начало /  / Вятърна енергия