Wednesday, 25-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Геотермални източници

 

ГЕОТЕРМАЛНИ ИЗТОЧНИЦИ

Геотермални източници – представлява естествена енергия на земните недра с по-висока темп. от околната среда.

*Нископотенциалните са с температура максимум 50оС

*Среднопотенциалните са до 90÷100оС

*Високопотенциални са над 100*С

- Днес с геотермията на свързани подземни геопотоци. Една част от тях са без налягане и не излизат над земята – (езера, реки) – подземни.

- Други са под налягане и излизат над земята – извори.

- Други са с много високо налягане и излизат над земята това са геизери (артезиански надници).

Форми на оползотворяване на геотермалните източници

- Като директен топлоиточник – геотермалния източник трябва да е над 35oC – използва се материалната субстанция на водата. Тя носи много минерални и разтворени газове. Водата невинаги е биологично чиста. Тази която е биологична чиста е перфектна за пиене.Тази която не е чиста не трябва да се ползва за пиене, а само за балнеолечение.Водата носи и огромно количество топлиная тя може да се използва и преди и след използването и. Обикновенно специалистите препоръчват многоцелево използване на водата.

Тези води съдържат много свободен кислород и различни видове окиси. Имаики на повърхността много от тези окиси образуват киселиния те са корозионно активни. Ето защо тяхната използаемост трябва да бъде използвани с некорозионни съоръжения.

- Среднопотенциални – над 50÷90оС

Те могат да се използват и директно и индиректно. Не се препоръчва директно използване. Целесъобразно е след като се добие геотермалната енергия да мине през индиректни пластинчати топлообменици.
Тази страница е видяна 6417 пъти.

Начало /  / Геотермални източници