Monday, 20-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


az2de0wr, 2017-11-20
wh0cd1516845 prednisolone Prednisolone http://prednisolone02. us. org vardenafil hcl 20mg vardenafil hcl 20mg http://vardenafil02. us. com albuterol...
gjbxvbmp, 2017-11-20
wh0cd1033249 cipro Cipro http://cipro02. us. com prednisone over the counter prednisone prices http://prednisone03. us. org Tadalafil tadalafil 5 mg...
1ptj7re1, 2017-11-19
wh0cd2967633 buy clomid stromectol citalopram citalopram clindamycin hcl 300 mg lisinopril prinivil zestril

Промишлени хладилни инсталации

Промишлени хладилни инсталации

Промишлени хладилни инсталации

Хладилната инсталация е съвкупност от функционално свързани хладилни машини, апарати, съоръжения, тръбопроводи, арматура, хладилна автоматика и др. Тя е предназначена за производство на изкуствен студ в различни производствени процеси.

Класификация на промишлените хладилни инсталации.
В зависимост от начина на охлаждане хладилните инсталации се разделят основно на два вида:

  • с пряко охлаждане: чрез прякото изпарение на хладилния агент при охлаждане на определен обект;
  • с непряко охлаждане: хладилният агент охлажда студоносителя, който от своя страна осъществява необходимото охлаждане

В зависимост от начина на подаване и циркулиране на хладилния агент в изпарителя, системите с пряко охлаждане се разделят на безпомпени хладилни системи и помпени хладилни системи.
Безпомпената система се изпълнява по 2 схеми:

  • с отделител на течност , при която хладилният агент се подава от ОТ в изпарителя по гравитационен път, вследствие на различната си плътност в двата апарата.
  • с терморегулиращ вентил (или само регулиращ вентил), където течният хладилен агент се подава в изпарителя поради разликата в налягането му в кондензатора и изпарителя.

При помпена циркулационна система, циркулацията на течния хладилен агент между циркулационния ресивер (изпълняващ ролята на отделител на течности) и изпарителя се осъществява чрез помпа.

В зависимост от вида на хладилния агент в България, най-често се използват амонячни и фреонови хладилни инсталации.

Понастоящем в България за промишлени хладилни инсталации се използват различни марки и модели хладилни компресори. Има бутални открити компресори, българско производство по лиценз на фирма “Linde”Германия. Също така в промишлените хладилни инсталации голямо приложение намират, компресори на световноизвестните фирми – „Danfos”Дания, “Carrier”САЩ, “York” – САЩ и др.
Тази страница е видяна 8824 пъти.

Начало /  / Промишлени хладилни инсталации