Wednesday, 25-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Пестене на електричество

Пестене на електричество

Пестете от осветлението

Новите енергоспестяващи лампи използват около 80% по-малко ток отколкото обикновените лампи. Освен това животът им е 6 пъти по-продължителен.


Използвайте фризер

Фризерът е по-икономичен от обикновения хладилник. Ако смятате да купувате фризер, имайте предвид, че един полупразен фризер харчи толкова енергия колкото и един пълен. Не купувайте твърде голям. 

Поставете фризера по възможност в хладно и проветриво помещение. Освен това задължително го размразявайте минимум един-два пъти в годината!


В кухнята може много да се спести

При варене, печене, притопляне може да се пести енергия чрез няколко трика. Ето например няколко от тях: 
Диаметъра на дъното на тенджерата и тиганът трябва да е същият като диаметъра на нагревателната плоча. Така топлината се предава най-добре. 
Използвайте остатъчната топлина. Варенето или печенето ще продължат 5-10 минути след като изключите котлона или фурната. Бихте могли да се откажете и от предварителното затопляне когато готвите. Това може да спести 1-10% енергия.
Пържете с по-малко мазнина в затворена тенджера! При продължително пържене използвайте фритюрник или съдове със специални дъна.
Използвайте микровълнова печка. За затопляне, размразяване, варене, микровълновата печка е най-подходящият прибор. Чудесно е ако микровълновата печка е комбинирана и с нагревател за печене или обратното.Това намалява времето за варене и се икономисва ток.
Печката и хладилника или фризера не са добри съседи. Поради излъчваната от печката топлина, хладилните прибори консумират по-вече енергия!
Тази страница е видяна 5790 пъти.

Начало /  /  / Пестене на електричество