Monday, 23-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Пестене на вода

 -

Пестене на вода

Душът е по икономичен от ваната

Вие определено знаете, че душът пести вода, обаче знаете ли, че енергийните разходи за едно къпане под душа сравнена с енергийните разходи за къпане във ваната са 4 пъти по-малки! Може да направите сметка колко ще спести годишно едно четиричленно семейство от разходите за вода и енергия. Разбира се не трябва да се отказвате и от една отпускаща вана, но бихте могли да я монтирате под душа.

Еднокранният смесител е практичен и пести топла вода
Еднокранният смесител или термостатичната смесителна батерия при която може да се нагласява температурата е много практична, тъй като температурата автоматично се регулира и така се пести топла вода, която иначе безполезно изтича.

Пестете с миялната машина

Не забравяйте, че миялната машина винаги харчи едно исъщо количество вода и ток, независимо от това дали е празна, наполовина пълна или пълна. Включвайте машината когато е изцяло напълнена. Освен това бихте могли да се откажете от предварителното изплакване със студена или топла вода. Болшинството от съвременните машини имат икономична програма 500 C. Използвайте тази програма за леко замърсени съдове и ще спестите около 20% от енергията която бихте изразходвали при нормалната програма с 650 C.

Това което важи за миячната машина, важи и за пералната машина. Стартирайте програмата само тогава когато машината е пълна.

Откажете се от предпрането на цветните дрехи.

Леко замърсеното спално бельо, покривките, ще станат точно толкова чисти при програмата 60 градуса, както ако използвате програмата 95 градуса. Но така ще спестите до 45% енергия.

Освен това трябва да знаете, че използването на голямо количество перилен препарат не прави прането по-чисто, а само замърсява околната среда. Съобразявайте се с дозировката написана на опаковката на перилният препарат.

 
Тази страница е видяна 4714 пъти.

Начало /  /  / Пестене на вода