Wednesday, 25-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

1400 фотоволтаика, охлаждане с морска вода и колектор за дъжд в новата централа на ООН в Копенхаген

1400 фотоволтаика, охлаждане с морска вода и колектор за дъжд в новата централа на ООН в Копенхаген

Организацията на обединените нации официално откри новата си централа – сграда с форма на звезда – на 4 юли в Копенхаген. Сградата с осмолъчна структура е пропита със символизъм, целящ да отрази мироопазващите идеали на организацията.

Забележителен в новата постройка е нейният масив от 1400 слънчеви панела, генериращи 297 000 кВтч на година.

Специална „кожа“ от алуминиеви сенници предпазва интериора от прегряване. Освен това сградата допълнително се охлажда и с морска вода.

Новата централа разполага и с колекторна система за дъждовна вода. Тази вода се използва за промиване на тоалетните.

Освен по този начин пестене на вода се постига и чрез употребата на малоструйни чешми – специални, аериращи водни кранове на мивките, които минимизират потока.

Разположена на изкуствен остров на север от центъра на Копенхаген, новата сграда на ООН помещава 1700 служители на организацията. Осмолъчната звезда символизира участието на ООН на всички краища на света. Външната облицовка от перфориран бял алуминий е създадена специално за този проект. Състои се от 3-метрови панели, които контролират навлизането на слънчева енергия, без да жертват дневната светлина. Те биват компютърно регулирани от служителите на организацията.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=43084

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 2170 пъти.

Начало /  / 1400 фотоволтаика, охлаждане с морска вода и колектор за дъжд в новата централа на ООН в Копенхаген