Thursday, 26-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Кола се задвижва от фотоволтаици, следящи слънцето

Кола се задвижва от фотоволтаици, следящи слънцето

Със своята соларна кола „Резолюция“ един от студенти по инженерство в Кеймбридж се готвят за приключение, с което ще пресекат Австралия.

Тяхната слънчева кола ще пропътува 3000 км в опит да спечели Световното соларно предизвикателство – състезание за соларни коли, което се провежда на всеки две години в австралийската пустош. Лекият автомобил може да постигне максимална скорост от 140 км/ч, използвайки по-малко енергия от сешоар.

Колата разполага с движещи се слънчеви панели, които проследяват пътя на слънцето по небето, подобно на огледалата в концентрираните слънчеви електроцентрали. Слънчевите панели са вградени и могат да осигурят на колата с 20 на сто повече енергия, отколкото ако бяха монтирани по конвенционален начин.

В опит да се намери решение за дизайна, който да осигури на автомобила оптимални соларни и аеродинамични характеристики, соларните автомобили на състезанието ужасно много си приличат, обяснява Кено Марио Гае, ръководител на екипа от кеймбридж.

„Резолюция“ има формата на капка, която е хем аеродинамична, хем осигурява оптимална производителност на соларните панели. Формата позволява вграждането на соларните панели така, че няма компромис между аеродинамика и соларна прозиводителност.

Колата е по-къса от 5 метра и е широка 0,8 м при височина от 1,1 метра, което значи, че шофьорът на „Резолюция“ трябва да бъде по-нисък от 1,6 м на ръст. Малкият размер на пилотската кабина е съзнателен избор на отбора, за да се повиши ефективността на превозното средство. С тегло от едва 120 кг колата може да достигне скорост от почти 140 км/ч.

Екипът може да тества автомобила си на пътя по време на World Solar Challenge 2013, което трябва да започне на 06 октомври.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=43297

 

 

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 1970 пъти.

Начало /  / Кола се задвижва от фотоволтаици, следящи слънцето